GYIK

A Gyakran Ismételt Kérdések menüpontban a CRM világával kapcsolatos legtöbbet felmerülő kérdésekre próbálunk választ adni.

CRM - Gyakori kérdések

 

 

 

 

 

Mi a CRM?

Az ügyfélkapcsolat-kezelés (Customer Relationship Management -CRM - fogalma egy cég saját partnerei felé irányuló folyamatainak leírására vonatkozik. Egy CRM szoftver célja, hogy ezeket a folyamatokat támogassa, illetve a jelenlegi és potenciális ügyfelekkel kapcsolatos információkat tárolja.

Kisvállalati CRM?

A kis- és középvállalati CRM rendszerek esetén a szoftver egyes funkcióin túl szintén fontos szerepe van a szoftver bevezetésével és használatával kapcsolatos tanácsadásnak. 

Mit támogat a CRM?

A CRMszoftverek azokat az üzleti folyamatokat támogatják, melyek a vállalanak az ügyfelekkel kapcsolatos részlegei fontosak. Ezez az értékesítés, a marketingés az ügyfélszolgálat vagy szerviz. 

Működik a CRM mobilon?

A Dió CRM rendszer használható mobil eszközökön, azonban ehhez mindig le kell egyszerűsíteni a kezelőfelületet, hogy a használatot megkönnyítsük. A mobil CRM épes kihasználni az okos eszközök képességeit, navigálni, képet és hango rögzíteni. Ha nincs térerő vagy WiFI a szoftver akkor is használható.

Mióta használnak CRM rendszereket?

A CRM fogalma valamikor a 90-es években jelent meg, az első komoly nagyvállalati CRM rendszert a Siebel fejlesztette ki. Természetesen korábban is léteztek "névjegykártya" rendszerek, mint például az Act!, de a vállalati folyamatokhoz igazodó ügyfélkapcsolati szoftvereke csak a kilencvenes évek vége felé kezdtek elterjedni.

Jó-e a ha a CRM rendszer a "felhőben" van?

A felhő alapú rndszerek ma már ugyanolyan adatbiztonságot nyújtanak, mint a hagyományos telepítettek. Hogy a CRM rendszer felhőben legyen vagy saját infrastruktűrán üzemeljen, azt mindog egy adott cég IT háttere kell, hogy meghatározza. Használhatóság vagy kezelhetőség szempontjából a CRM alkalmazásban nem jelent különbséget.

 

 

kapcsolat

Dió-Szoftver Magyarország Kft.

Cím: 1037 Budapest, Bécsi út 60.

E-mail: info@diosoft.hu